visca.com

Comentaris sobre ECOntra cÓncer

Encara que no hi ha prou evidŔncia en la literatura cientÝfica i mŔdica per a donar crŔdit a les afirmacions que els aliments "ECO" sˇn substancialment mÚs segurs o mÚs saludables que els aliments convencionals, hi ha, anotats, casos de persones que, en canviar de dieta, experimentaren una remissiˇ espontÓnia d'un cas de cÓncer que els metges havien qualificat com a "sense esperanša".

Si tens cap pregunta o comentari sobre una possible connexiˇ entre la dieta ECO i la remissiˇ del cÓncer, agrairÝem la teva participaciˇ en el nostre f˛rum.


FĎRUM
* Camps obligatoris
(Si ja has publicat un comentari aquí, només cal emplenar-hi el correu-e i el comentari; el programa recorda el nom, vila i web.)

Nom d'usuari (ex.: Ramon72):
Ciutat/Vila/Poble/Comarca:
Lloc web (ex.: perepunyetes.com)
Correu electrònic (no es publicarà):
*Quant suma dos i dos?
*Comentari:La remissiˇ espontÓnia

La remissiˇ espontÓnia, tambÚ anomenada curaciˇ espontÓnia o regressiˇ espontÓnia, Ús una millora o cura inesperada d'una malaltia que normalment avanša. Aquests termes s'utilitzen habitualment per a millores transit˛ries o finals, inesperades, del cÓncer. Les remissions espontÓnies es refereixen a cÓncers del sistema hematopoŔtic (cÓncer de sang, per exemple leucŔmia), mentre que les regressions espontÓnies afecten tumors palpables; tanmateix, tots dos termes s'utilitzen sovint de manera intercanviable.

Definiciˇ

La regressiˇ i la remissiˇ espontÓnies del cÓncer van ser definides per Everson i Cole en el seu llibre, de 1966, com "la desapariciˇ parcial o completa d'un tumor maligne en absŔncia de tot tractament, o en presŔncia d'una terÓpia que es considera inadequada per a exercir una influŔncia significativa sobre la malaltia neoplÓsica".

FreqŘŔncia de regressiˇ espontÓnia en cÓncer

Fa temps que se suposa que les regressions espontÓnies, i molt menys les cures, del cÓncer sˇn fen˛mens rars, i que algunes formes de cÓncer sˇn mÚs propenses a cures inesperades (melanoma, neuroblastoma, limfoma) que d'altres (carcinoma). Es va estimar que la freqŘŔncia era d'1 per cada 100.000 cÓncers; tanmateix, aquesta proporciˇ podria ser una subestimaciˇ o una sobreestimaciˇ. D'una banda, no es poden entendre tots els casos de regressiˇ espontÓnia, ja sigui perquŔ el cas no estava ben documentat o el metge no estava disposat a publicar-ho, o simplement perquŔ el pacient va deixar d'assistir a una clÝnica. D'altra banda, durant els ˙ltims cent anys gairebÚ tots els pacients amb cÓncer han rebut algun tipus de tractament, i la influŔncia d'aquest tractament no sempre es pot excloure.

╔s probable que la freqŘŔncia de regressiˇ espontÓnia en tumors petits s'hagi subestimat drÓsticament. En un estudi curosament dissenyat sobre mamografia es va trobar que el 22% dels casos de cÓncer de mama van patir una regressiˇ espontÓnia.

Causes

Everson i Cole van oferir aquesta explicaciˇ per a la regressiˇ espontÓnia del cÓncer:

En molts dels casos recollits... cal reconŔixer que els factors o mecanismes responsables de la regressiˇ espontÓnia sˇn obscurs o desconeguts a la llum del coneixement actual. Tanmateix, en alguns dels casos, el coneixement disponible permet dĺinferir que probablement les influŔncies hormonals eren importants. ... En altres casos, els protocols suggereixen fermament que un mecanisme immunitari en va ser el responsable.

Challis i Stam, encara mÚs perduts, van concloure l'any 1989: "En resum, hem de concloure que, tot i que es continuen publicant anualment un gran nombre de casos interessants i inusuals, encara hi ha poques dades concloents que expliquin l'ocurrŔncia de regressiˇ espontÓnia."

Hi ha diversos informes de casos de regressiˇ espontÓnia del cÓncer que es produeixen desprÚs d'una febre provocada per una infecciˇ, que suggereixen una possible connexiˇ causal. Si aquesta coincidŔncia en el temps fos una connexiˇ causal, tambÚ hauria de precipitar-se com a efecte profilÓctic; Ús a dir, les infeccions febrils haurien de reduir el risc de desenvolupar cÓncer mÚs tard. Aix˛ es podria confirmar recollint estudis epidemiol˛gics.

visca.com